ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ 27/9/2018

2018 September 18

Αγαπητά μας Μέλη και Φίλοι του Γιώργου Σαραντάρη.
Συνάπτουμε το Δελτίο τύπου της εκδήλωσης και σας περιμένουμε.
Εκ μέρους του ΔΣ
Νένα Βενετσάνου
Αντιπρόεδρος

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ» ΠΕΜΠΤΗ 27 Σεπτεμβρίου στο ΠΟΛΙΣ ΑΡΤ ΚΑΦΕ στις 8.30μμ. Πεζματζόγλου 5 Αίθριο Στοάς του βιβλίου”

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ και οι Εκδόσεις ΕΚΑΤΗ σας προσκαλούμε στην κοινή μας εκδήλωση στις 27 Σεπτεμβρίου στο ΠΟΛΙΣ ΑΡΤ ΚΑΦΕ (Στοά του Βιβλίου) Πεζματζόγλου 5 στις 8.30μμ όπου θα παρουσιάσουμε δύο ποιητικά έργα του Γιώργου Σαραντάρη: Τα «Γαλλικά ποιήματα» σε μετάφραση Τάσου Γαλάτη (δίγλωσση έκδοση) και τα «Γράμματα σε μια Γυναίκα» έκδοση που συμπεριλαμβάνει cd με απαγγελία από τον Κώστα Καστανά σε μουσική Νένας Βενετσάνου.
Και επ’ ευκαιρία των δέκα χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου μας, έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ, έργο συλλογικό, των δύο ημερίδων που διοργάνωσε το Σωματείο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο συμμετέχουν οι: Φ. ΚΑΖΑΝΤΖΗ: «…Tο συνεχές ανάμεσα στο έργο και τον βίο του…» Α´Β. ΑΛΕΞΙΟΥ: «Ανάπειρος» κιλαϊδισμός και λιγοζωισμένος (Τέσσερις μικρές παρατηρήσεις για την ποίηση του Γιώργου Σαραντάρη)Σ. ΓΟΥΝΕΛΑΣ: Έρωτας και θάνατος στο έργο του Γ. Σαραντάρη M. CARACAUSI: Ο Σαραντάρης και η Ιταλία Δ. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η άλλη χαρά Έ. ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Γιώργος Σαραντάρης: Αντίσταση στο εφήμερο Γ. Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μία «φανταστική συνέντευξη» με τον Γιώργο Σαραντάρη ΣΤ. ΡΟΖΑΝΗΣ: Παράγραφοι για τον Γιώργο Σαραντάρη Β´Β. ΑΛΕΞΙΟΥ: «Ποιος ειν’ τρελλός από ποίηση;» Ακόμη λίγα για τον Σαραντάρη Α. ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ: Τα φιλοσοφικά δοκίμια του Γιώργου Σαραντάρη Μ. ΙΑΤΡΟΥ: «Σαν πνοή του αέρα» Γ. ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ: «Ήρωες της ακριβής ρέμβης».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν
Η τραγουδίστρια ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ και οι κιθαριστές: ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΣΙΚΙΑΝ
Ανάγνωση ποιημάτων: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ και ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ.

 

Comments are closed.