ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ

2014 June 1

«ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ. Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ»

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ 30 ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ (http://gsarantaris.wix.com/2014)

 

Το 2ο Π. Πειραματικό Γυμνάσιο, η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης και η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά παρήγαγαν σε συνεργασία και με το Πολιτιστικό Σωματείο «Γ. Σαραντάρης» εκπαιδευτικό υλικό  για τη ζωή, το έργο και την εποχή του ποιητή Γιώργου Σαραντάρη.

Στο υλικό περιλαμβάνεται η παρουσίαση της εποχής του και η σχέση του με τη Γενιά του 30, εκτενές βιογραφικό με ενσωματωμένες πολλές μαρτυρίες συγχρόνων και ομοτέχνων του, χρονολόγιο, εκτενής ανθολόγηση από το ελληνόγλωσσο ποιητικό του έργο, τα βασικά χαρακτηριστικά της ποίησής του, εργογραφία και βιβλιογραφία του, μια ανθολόγηση από κριτικές για το έργο του, ένα απάνθισμα από τις απόψεις του για την ποίηση, και οπτικοακουστικό υλικό. Επίσης προτάσεις για την εφαρμογή του στη  σχολική πράξη, power point, σενάρια διδασκαλίας και φύλλα εργασίας. Τέλος, οι εργασίες των μαθητών από την πρώτη πιλοτική εφαρμογή του στη διασχολική δράση των τριών πειραματικών σχολείων το διδ. έτος 2013-14. Η ιστοσελίδα με το εκπαιδευτικό υλικό και οι εργασίες των μαθητών παρουσιάστηκαν στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά στις 15-5-2014.

Στόχος της δημιουργίας του υλικού είναι η αξιοποίησή του στη διδασκαλία και σε εκπαιδευτικά προγράμματα της β/θμιας εκπαίδευσης για το Γιώργο Σαραντάρη, αλλά και στην έρευνα και τη μελέτη του έργου του από κάθε ενδιαφερόμενο.

Είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα (http://gsarantaris.wix.com/2014.)

Comments are closed.