Βραβείο “Γιώργου Σαραντάρη”

2013 October 17

LOGO MdPQ1

Ένα βραβείο στην μνήμην του Γιώργου Σαραντάρη μόλις θεσπίστηκε από τον Οίκο της Ποίησης του Κιαμπερλέ, και θα δίνεται κάθε χρόνο σε Γάλλο ποιητή. Ιδού η σχετική ανακοίνωση σε ελληνική μετάφραση:

Βραβείο Γιώργου Σαραντάρη – Κάλεσμα σε Ποιητές

Ο Οίκος της Ποίησης του Κιαμπερλέ δημιούργησε ένα λογοτεχνικό βραβείο που θα δίνεται σε έναν ποιητή για μια ποιητική συλλογή που εκδώθηκε μέσα στο 2013. Αυτό το βραβείο θα δίνεται προς τιμήν του Έλληνα ποιητή και φιλοσόφου Γιώργου Σαραντάρη: ποιητή που πέθανε στον πόλεμο σε ηλικία 33 ετών και του οποίου το έργο έχει πολλές συνάφειες με το βρετονικό πνεύμα: έργα του θα εκδοθούν από τον Οίκο της Ποίησης.

Η επιτροπή του βραβείου αποτελείται από τους:

Νίκο Βλαντή, ποιητή και Πρόεδρο του Οίκου της Ποίησης και του Βραβείου Γιώργου Σαραντάρη, Πωλ Σαντά, ποιητή και εκδότη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου του οίκου της ποίησης, Μπρυνό Ζενέστ, ποιητή και υπεύθυνου του Οίκου της Ποίησης, Ζεράρ Κλερύ, ποιητή και αρχισυντάκτη του περιοδικού “Σημαφόρος”, και από μια βιβλιοθηκάριο και έναν βιβλιοπώλη.
Το βραβείο θα δοθεί επί τη ευκαιρία του Ένατου Φεστιβάλ του Ποιητικού Λόγου στις 9 Μαρτίου 2014 στις 19.00 στο παρεκκλήσι Σαν Ζακ. Μια ποιητή συλλογή του βραβευμένου θα εκδοθεί από τον Οίκο της Ποίησης του Κιαμπερλέ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Rafael de Surtis και τις εκδόσεις d’Autre Univers.

Κριτήρια επιλεξιμότητας: να έχει εκδοθεί η ποιητική συλλογί από έναν εκδότη.
Οι ποιητικές συλλογές πρέπει να ταχυδρομηθούν έως τις 31 Δεκέμβρη 2013 σε τρία αντίτυπα στην ακόλουθη διεύθυνση:
Bruno Geneste
Maison de la Poésie du Pays de Quimperlé
32 Hameau de Gueotec
209350 Moëlan sur Mer
Την πληροφορία μπορείτε να επαληθεύσετε και στο site του οίκου της ποίησης του Κιαμπερλέ:
http://maisonpoesiequimperle.blogspot.fr/
Θα ακολουθήσουν, όπως ανακοινώθηκε, και εκδόσεις έργων του στα γαλλικά, σε  μετάφραση του Νίκου Βλαντή, προέδρου του οίκου της ποίησης του Κιαμπερλέ.

 

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS